INGREDIËNTEN
Thaise Courgettesoep:
1 el groene curry pasta
500 ml water/ groentebouillon
500 gram courgette, in blokjes
100 gram spinazie
1 aardappel, in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
5 bosuitjes, fijngehakt
1 pakje/blikje kokosmelk
Zout en peper naar smaak
(Kokos)olie
Garnering:
Garnalen, gebakken in peper/knoflook olie
Koriander blaadjes, fijngehakt
Chili vlokken
Groene curry pasta:
5-10 groene rawit
2 uien
3 teentjes knoflook
3 schijfjes laos
2 stengels citroengras (alleen het zachte binnenste deel)
5 koriander wortels
1 theelepel trassi pasta
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
1/2 theelepel zwarte peperkorrelsGeraspte schil van een limoen
BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor de groene curry pasta in een vijzel of blender en mix net zo lang tot je een fijne pasta hebt. Je kunt ook een potje curry pasta gebruiken.
De groene curry pasta even bakken in een beetje olie, tot de geuren vrijkomen. Afblussen met het water/bouillon en de kokosmelk en de overige ingrediënten toevoegen. Op laag vuur een uurtje laatje pruttelen, of 3-4 uur op low in de slowcooker.
De soep pureren en op smaak brengen met peper en zout. Ondertussen de garnalen bakken in knoflook/chili olie.
De soep in kommen scheppen en garneren met de gebakken garnalen, fijngehakte koriander en wat chili vlokken.
Reactie schrijven