INGREDIËNTEN
160 gram zelfrijzend bakmeel
120 gram boter, in blokjes
200 gram suiker
225 gram pure chocolade, fijngehakt
25 gram cacao poeder
1/2 tl zout
1 tl vanille extract
3 eieren
150 gram pecannoten, fijngehakt en/of
150 gram melkchocolade druppels
BEREIDING
De binnenpan van de slowcooker licht invetten en bekleden met bakpapier.
Smelt de boter en de gehakte chocolade au bain-marie of in de magnetron (2x ongeveer 30 seconden op 700 watt, tussendoor goed roeren). Meng de suiker en het vanille extract door het chocolademengsel en roer tot je een glad mengsel hebt, daarna één voor één de eieren erdoor mengen.
Meng het meel met de cacao poeder en het zout, spatel het daarna door het chocolademengsel en meng tenslotte de pecannoten en de chocolade druppels er doorheen.
Het deeg in de pan gieten en er eventueel nog wat extra gehakte pecannoten overheen strooien. Deksel op de pan doen met daar omheen een theedoek.
Ongeveer 3 1/2 uur op low verwarmen of 2 uur op high. De bovenkant moet droog zijn maar de binnenkant mag nog wat plakkerig zijn.
Reactie schrijven