Stoofpotje met varkensvlees, donker bier en pruimen


Stoofpotje van varkensvlees, donker bier en pruimen met polenta en Parmezaanse kaas.
Stoofpotje van varkensvlees, donker bier en pruimen met polenta en Parmezaanse kaas.

INGREDIËNTEN

 

600 gram varkensvlees, in blokjes

100 gram pancetta, in reepjes

100 gram gedroogde pruimen

1 grote ui, gesnipperd

1 winterwortel, in plakjes

2 teentjes knoflook, geperst

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel mosterd

1 tl venkelzaad

1 tl paprikapoeder (gerookt)

1 tl versgemalen zwarte peper

2 takjes oregano (of 1 tl gedroogde oregano)

2 laurierblaadjes

1 flesje donker bier

100 gram cherrytomaatjes, in partjes

Zout naar smaak

Olie of boter

 


BEREIDING

 

De ui en pancetta bakken tot de ui begint te verkleuren, dan de tomatenpuree toevoegen en een minuutje meebakken. 

 

Afblussen met het bier (bij gebruik van de slowcooker maar de helft van het flesje toevoegen) en even in laten koken. Alle overige ingrediënten toevoegen (behalve de tomaatjes) en even goed mengen.

 

Ongeveer 2 uur op zacht vuur stoven, of ongeveer 6 uur op low in de slowcooker. De laatste tien minuten de partjes tomaat toevoegen en nog even mee laten warmen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0