INGREDIËNTEN
Kip:
6 drumsticks of kippendijen
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, fijngehakt
3 cm verse gember, geraspt
3 tomaten, in blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
4 eetlepels mango chutney
8 gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
1 kaneelstokje
1 el kerrie masala
2 tl ketoembar
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1/2 tl kardemom
1/2 tl zwarte peper
1/2 kopje kippenbouillon
Bosje koriander/peterselie
Citroensap, zout en peper naar smaak
Olie
BEREIDING
Ui bakken in een beetje olie, als de uien beginnen te verkleuren de specerijen toevoegen en meebakken tot de geuren vrijkomen. Daarna de tomatenpuree, knoflook en peper toevoegen, een minuutje meebakken en daarna afblussen met de kippenbouillon.
De tomaten, gember, mangochutney, tomatenblokjes en de gedroogde abrikozen toevoegen.
Alles goed door elkaar mengen en de kip in de saus leggen. Op zacht vuur ongeveer 30-45 minuten laten garen, of 3-4 uur op low in de slowcooker.
De kip uit de saus halen en eventueel 5 minuutjes onder de grill leggen voor een krokant korstje. De saus eventueel op smaak brengen met wat citroensap, peper en zout. Vlak voor het serveren de fijngehakte koriander en/of peterselie toevoegen.
Zie Bijgerechten voor het recept van de mangochutney en de gele rijst.
Reactie schrijven