INGREDIËNTEN
Zongedroogde tomaten pesto:
200 gram zongedroogde tomaatjes op olie
2 teentjes knoflook
3 el pijnboompitjes
2 el balsamicoazijn
25 gram basilicum blaadjes
50 gram Parmezaanse kaas
Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
Olijfolie
Kip met zongedroogde tomaten pesto roomsaus:
400 gram kipfilet of kippendijen
4 plakken Parmaham
4 el zongedroogde tomaten pesto
1 el tomatenpuree
1/3 kopje water
1/2 flesje kookroom
1 rode ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
Snufje gedroogde rode pepers
2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
Olijfolie
BEREIDING
De pijnboompitjes even kort roosteren in een droge koekenpan.
De tomaatjes uit de olie halen en in de blender doen samen met de knoflook, basilicum blaadjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en balsamicoazijn. Maal tot je een grove pasta hebt, voeg net zoveel olie (van de tomaatjes of olijfolie) toe tot je een smeuïge massa hebt.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout.
De ui in een beetje olie aanbakken, zodra ze zacht beginnen te worden de knoflook en tomatenpuree toevoegen en nog een paar minuutjes bakken. Daarna afblussen met een scheutje water en de rest van de pesto en kookroom toevoegen, goed mengen en op smaak brengen met de chilipeper, peper en zout.
De kip rondom bruin bakken en daarna in de saus op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar stoven. Bij bereiding in de slow cooker het water achterwege laten en 3 uur op low laten stoven.
Vlak voor het serveren garneren met wat fijngehakte basilicum.
Reactie schrijven