INGREDIËNTEN
1 kilo lamsschouder in blokken (of rundvlees)
1 eetlepel bloem
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie of boter
2 aardappelen, in blokjes
2 pastinaken, in blokjes
2 winterwortels in plakjes of een zakje geschrapte wortels
3 uien, in partjes
3 teentjes knoflook, geperst
2 stengels bleekselderij, in plakjes
2 dl bouillon
1 blikje Guinness
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
Zout en vers gemalen peper naar smaak
Bosje platte peterselie, fijngehakt
BEREIDING
Het lamsvlees even aanbakken in de olie/boter tot het rondom bruin is. Dan de tomatenpuree en de bloem toevoegen en even kort meebakken.
De overige ingrediënten toevoegen (behalve de peterselie), goed mengen en aan de kook brengen. Op zacht vuur 2-3 uur laten stoven. Net voor het serveren de takjes
kruiden en laurier verwijderen en de peterselie toevoegen.
Bij bereiding in de slowcooker de bouillon vervangen door een bouillonblokje, de stoofpot 6-8 uur op low laten pruttelen.
Reactie schrijven