INGREDIËNTEN
Gehaktballetjes:
500 gram gehakt (half om half)
1 ei
2 teentjes knoflook, geraspt
1/2 rood pepertje, fijngehakt
1 ui, geraspt
2 cm gember, geraspt
1 tl 5-spice
1 tl zwarte peper
1 el palmsuiker
1 el vissaus
2-3 eetlepels maizena
Handje verse koriander, fijngehakt
Olie
Pinda/Gembersaus:
1 teentje knoflook
1/2 rode peper
1 limoenblad
4 el sojasaus
1 el vissaus
1 el palmsuiker
1 el citroensap
kopje water
3 cm verse gember
handje fijngehakte koriander
scheutje gembersiroop
gemalen pinda's
Yoghurtsaus:
1 kopje yoghurt
1/2 rood pepertje
1 teentje knoflook
1 tl palmsuiker
handje fijngehakte koriander
zout en peper naar smaak
Zoetzure salade:
200 gram wortel
200 gram rettich
200 ml azijn
4 el suiker
2 cm geraspte gember
snufje gedroogde rode peper (optioneel)
Overige ingrediënten:
Broodjes (zacht of hard)
Sla (waterkers, rucola)
Fijngehakte koriander
BEREIDING
Ondertussen een sausje maken van een teentje knoflook, 1/2 rode peper, limoenblad, 4 el sojasaus, 1 el vissaus, 1 el palmsuiker, 1 el citroensap, kopje
water, 3 cm verse gember, handje fijngehakte koriander en een scheutje gembersiroop. Dit over de balletjes gieten en een uurtje op laag vuur laten stoven. (of 3 uurtje op low in de slowcooker)
De balletjes uit de pan halen en dan een paar handjes gemalen pinda's door de saus roeren voor de gember/pindasaus.
Yoghurtsaus:
Voor de yoghurtsaus een kopje yoghurt mengen met een rood pepertje, teentje knoflook, 1 tl suiker en en handje fijngehakte koriander en een beetje zout en peper.
Zoetzure wortel/rettichsalade:
Ongeveer 200 gram wortel en 200 gram rettich in dunne reepjes/plakjes schaven. In een pannetje 200 ml azijn met 4 eetlepels suiker verwarmen tot de suiker is opgelost. Daarna ongeveer 2 cm geraspte gember toevoegen en evt een beetje fijn gehakte rode peper. Het nog warme mengsel over de wortel/rettich gieten en minimaal een uurtje laten staan.
Reactie schrijven