INGREDIËNTEN
Stofoe:
750 gram rundvlees (riblap)
2 grote uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, in ringetjes (of een hele Madame Jeanette)
3 tomaten, in blokjes
2 laurierblaadjes
2-3 el kerrie massala
1 el palmsuiker
1 kopje bouillon
1 bosje selderij/peterselie (fijngehakt)
Bosuitjes, in ringetjes
Versgemalen peper, nootmuskaat en zout
Olie
Koolsalade:
1/2 Chinesekool
1 kleine winterwortel
1 rode puntpaprika
1/2 komkommer
Bosuitjes
Dressing:
1 kopje Griekse yoghurt
2 cm verse gember, geraspt
Scheutje gembersiroop (naar smaak)
Sap en rasp van een limoen
Fijngehakte koriander/peterselie
Versgemalen zwarte peper en zout
Platbrood:
200 gram bloem
175-200 gram Griekse yoghurt
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
Gebakken banaan:
2 bananen
100 gram bloem
melk (ongeveer 150 ml)
1 ei
1 tl kerriepoeder
Snufje zout
BEREIDING
Het vlees in blokken snijden en kruiden met peper, nootmuskaat en zout en in een beetje olie rondom bruin bakken. Daarna de uien en de kerrie toevoegen en even kort meebakken. De overige ingrediënten toevoegen (behalve de selderij/peterselie en bosui) en op laag vuur in ongeveer 2 uur gaar stoven. Of 6-8 uur op low in de slowcooker (in dit geval maar een half kopje bouillon gebruiken).
De helft van fijngehakte selderij/peterselie en bosui toevoegen, door elkaar mengen en de stoofpot eventueel nog wat op smaak brengen met zout en
peper. Net voor het serveren de rest van de selderij/peterselie en bosui over het gerecht strooien.
Koolsalade:
De Chinese kool in dunne reepjes snijden. de komkommer in partjes en de bosuitjes in ringetjes. De winterwortel en paprika in hele dunne reepjes schaven met behulp van een mandoline. Alles in een kom door elkaar mengen.
Reactie schrijven