INGREDIËNTEN
Bouillon
750 ml dikke kokosmelk
750 ml water
2 kippenpoten
4 (Thaise) sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook
4 cm gember, geraspt
2 schijfjes laos
2 sereh stengels, gekneusd
4 limoenblaadjes
2 daun salaam
2 rode pepers, in ringetjes
2 wortels, in plakjes
4 korianderwortels
200 gram paddenstoelen (shiitake, oesterzwammen of eringi), in plakjes
2 eetlepels vissaus
Limoensap naar smaak
Palmsuiker naar smaak
Peper en zout naar smaak
Garnering
Thaise basilicum
Koriander
Partjes citroen
Sriracha
BEREIDING
Eerst een kippenbouillon trekken van het water, kippenbouten, 1 wortel, sjalotten, citroengras, gember, laos, rode peper, knoflook, daun salaam, limoenblad en de koriander wortels. Dit een paar uur op,laag vuur laten trekken. Daarna de bouillon zeven, de kippenpoten af laten koelen en het vlees plukken.
Het kippenvlees aan de gezeefde bouillon toevoegen en mengen met de kokosmelk. Op smaak brengen de vissaus, palmsuiker en het limoensap, eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
Voeg de paddenstoelen toe en schijfjes wortel. Laat alles nog zo'n 20 tot 30 minuten op laag vuur koken.
De soep in een kom scheppen en garneren met wat blaadjes koriander en Thaise basilicum. Serveer er nog wat citroen/limoen partjes en rode pepersaus (sriracha)
bij.
Reactie schrijven