INGREDIËNTEN
150 gram rode linzen
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
6 tomaten, in blokjes
1 rode puntpaprika, in blokjes
2 el paprikapuree (tatli biber salçası)
1 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
2 tl pul biber (naar smaak)
2 takjes oregano en tijm
1,5 liter groentebouillon
Vers gemalen zwarte peper
Olie
Garnering:
Yoghurt
Platte peterselie
BEREIDING
De ui samen met de blokjes paprika in een beetje olie aanbakken. Als de ui zacht is de paprikapuree, knoflook, pul biber, komijn en koriander toevoegen en even meebakken.
De linzen, tomaten, groente bouillon en de takjes tijm en oregano toevoegen en een half uurtje op laag vuur laten pruttelen.
Bij bereiding in de slow cooker de soep 3-4 uur op low verwarmen.
De takjes tijm en oregano verwijderen. Voor een gladde soep even pureren met de staafmixer of in een blender.
Breng de soep op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Schep de soep in kommen en garneer met een schepje yoghurt en wat fijngehakte peterselie, voeg nog wat extra pul biber naar smaak toe.
Reactie schrijven