Lamsgehaktballetjes, kruidig en zoet


Broodjes met lamsgehaktballetjes, rucola en mango chutney.
Broodjes met lamsgehaktballetjes, rucola en mango chutney.

INGREDIËNTEN

 

500 gram lamsgehakt

1 ei

1 ui, fijn gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

3 cm gember, geraspt

1/2 appel, in kleine blokjes

6 gedroogde abrikozen, in kleine blokjes

Sap van een sinaasappel

2 el mangochutney

1 el kerriepoeder (masala)

1 tl bruin mosterd zaad

1 tl fenegriek zaad

1 tl kurkuma

1 tl koriander

1/2 tl cayennepeper

Snufje kaneel

Handje fijn gehakte koriander of platte peterselie

Paneermeel

 


BEREIDING


De blokjes abrikoos laten weken in het sinaasappelsap tot ze zacht zijn geworden. Dit proces kun je versnellen door een minuutje te verwarmen in de magnetron.

 

De ui in een beetje olie fruiten, als de ui zacht begint te worden de knoflook, gember en alle specerijen toevoegen en op zacht vuur even meebakken. Daarna de blokjes appel en abrikoos en de koriander/peterselie er doorheen mengen en het mengsel af laten koelen.

 

Het gehakt mengen met het specerijenmengsel, mango chutney en een ei, net zoveel paneermeel toevoegen tot je een stevig mengsel hebt. Balletjes draaien en deze even rondom bruin bakken. Daarna overbrengen naar de slowcooker en samen met een paar eetlepels mangochutney ongeveer 3 uur op low laten sudderen. Of een uurtje op laag vuur in een sudderpan laten stoven.

 

Het recept voor de mango chutney is hier te vinden.