Ikan Bali Dua


Ikan Bali Dua, kabeljauw in pikante ketjapsaus.
Ikan Bali Dua, kabeljauw in pikante ketjapsaus.

INGREDIËNTEN

 

400 gram kabeljauwfilet (of gerookte makreel)

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper (of sambal naar smaak)
2 cm verse laos (of 1/2 tl laos poeder)

2 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)

1 tl gula djawa of palmsuiker

1/2 tl trassi pasta

75 ml ketjap manis of medja

Sap van 1/2 citroen

1 eetlepel bloem

Zout en peper naar smaak

Olie

 

Garnering: 

Bosuitjes

 


BEREIDING

 

Maak in een blender of cobek een boemboe van de ui, knoflook, rode peper, trassi, gula djawa, gember en laos. 

 

De visfilets kruiden met wat zout en peper en door de bloem halen. In een pan een beetje olie verhitten en de filets aan beide kanten kort bakken.

 

Haal de vis uit de pan en in de achtergebleven olie de boemboe bakken tot de geuren vrij beginnen te komen.

 

De ketjap toevoegen en de saus op smaak brengen met citroensap, zout en peper.

 

Laat de saus inkoken tot deze stroperig begint te worden. De vis in de saus leggen en stoven tot het gaar is.

 

Garneer met wat ringetjes bosui.


Reactie schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Marco (vrijdag, 12 april 2019 16:13)

    Zo juist gemaakt.... Het smaakte verrukkelijk

  • #2

    JayBee Kookt (vrijdag, 12 april 2019 16:51)

    Leuk om te horen, blijft ook één van mijn favoriete gerechten.

  • #3

    Glenn (zondag, 24 mei 2020 17:34)

    Heerlijk! Ga ik zeker vaker maken :-)