INGREDIËNTEN
Kip masala:
750 gram kippendijen
400 gram kouseband
400 gram aardappels, in stukken
1 tomaat, ik blokjes
1 rode peper, fijn gesneden
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels tomatenpuree
4 eieren, hard gekookt
300 ml kippenbouillon
3 el masala kerrie
1 el korianderpoeder
1/2 el komijnpoeder
zout en peper naar smaak
Garnering:
3 takjes fijn gesneden selderij (of koriander)
zoetzure komkommer
tomaten
roti platen
klik hier voor het recept van de roti platen.
BEREIDING
Bak de uien zacht in een beetje olie, voeg de kip toe en bak alles even kort aan. Voeg de kerrie, koriander en komijn, peper en knoflook toe en bak even mee, voeg dan de tomatenpuree en de tomaat toe. Even goed mengen.
De aardappels onder in de pan leggen, daarop het kip mengsel. 300 ml bouillon toevoegen en een uur op laag vuur verwarmen tot de aardappelen half gaar zijn. Halverwege de kooktijd de kousenband er bij doen en nog ongeveer een uurtje laten pruttelen tot de aardappels en kousenband gaar zijn.
Leg de laatste paar minuten de gekookte eieren op het gerecht zodat ze op kunnen warmen en strooi er wat fijn gesneden selderij overheen of vers korianderblad.
Serveren met roti platen, zoetzure komkommer en wat partjes tomaat.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker eerst alles in een pan aanbakken volgens de beschrijving hierboven. Leg de aardappelen en de kousenband onderin de slow cooker en leg daar het kip mengsel bovenop. Voeg 100 ml bouillon toe en verwarm ongeveer 5-6 uur op low.
Leg de gekookte eieren het laatste uur in de saus zodat ze op kunnen warmen en strooi er wat fijn gesneden selderij overheen of vers korianderblad.
Als je diepvries kousenband gebruikt dan voeg je die het laatste uur toe aan de slow cooker ipv aan het begin.
Reactie schrijven