INGREDIËNTEN
Soep:
1 (fles)pompoen
1 winterwortel
1 ui
2 teentjes knoflook
2 rode pepertjes
1 daun salaam
2 schijfjes gember
4 korianderwortels
1 eetlepel ketoembar
1 eetlepel djinten
2 theelepels kurkuma
1 theelepel cayennepeper
Groente bouillon, ongeveer 1,5 liter
Garnering:
Kokosmelk (of kookroom/yoghurt)
Peper en zout naar smaak
Paksoi
Koriander (of peterselie)
BEREIDING
Wortel, pompoen en ui in stukjes snijden en de knoflook raspen. In een beetje de olie de uien, knoflook en specerijen kort aanbakken. Daarna de pompoen, wortel, pepertjes, salaam, gember, korianderwortels en bouillon toevoegen.
Ongeveer een uur op laag vuur laten trekken of 4-6 uur op low in de cooker. De pepertjes, salaam, korianderwortels en gember verwijderen en de soep pureren. Op smaak brengen met wat kokosmelk, peper en zout.
De paksoi in repen snijden en de koriander fijn hakken, toevoegen aan de gepureerde soep en nog ongeveer 15-20 minuten verwarmen.
Reactie schrijven