INGREDIËNTEN
500 gram rijst
100 gram spekreepjes
250 gram kousenband
1 grote ui
3 teentjes knoflook
3 cm gember
1 rode puntpaprika
1 rode peper
1-2 kleine Maggiblokjes
2 takjes selderij
1 tl trassi pasta
1/2 tl djinten
1/2 tl ketoembar
1 tl piment
1 tl zwarte peper
4 el ketjap manis
4 el sojasaus
BEREIDING
Kook de rijst gaar en laat goed afkoelen.
De uien en rode peper fijn snipperen, de knoflook en gember raspen. De paprika in blokjes snijden en de kousenband in stukjes.
Bak de spekjes krokant, voeg daarna de uien, paprika en kousenband toe en laat op laag vuur bakken tot de groenten bijna beetgaar zijn. Daarna de knoflook, gember en trassi toevoegen en even mee laten bakken. Djinten, ketoembar, piment en peper en ketjap toevoegen en de Maggiblokjes over het mengsel verkruimelen. Alles goed door elkaar roeren en eventueel een paar eetlepels water toevoegen als het mengsel te droog is.
Daarna beetje bij beetje de gekookte rijst door het mengsel roeren tot alles goed gemengd is.
De selderij fijn snijden en door de nasi mengen.
Lekker met Surinaamse kip, ei en zoetzure komkommer
Reactie schrijven
Monique (dinsdag, 27 september 2016 13:10)
Kan je ook piment korrel gebruiken ? Of zou ik die fijn kunnen stampen
Jay Bee (dinsdag, 27 september 2016 15:03)
Ja hoor, dat die ik zelf ook. Ik heb de pimentkorrels in een pepermolen zitten, ik maal het vlak voor gebruik.