INGREDIËNTEN
6 kippenpoten of drumsticks
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 cm verse gember
1 rode peper
4 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels sojasaus
1 tl ketoembar
1/2 tl djinten
1/2 tl piment
1/2 tl zwarte peper
BEREIDING
De kip een paar uur marineren in een mengsel van de ketjap, sojasaus, ketoembar, djinten, piment en peper.
De uien en rode peper fijn snijden, de knoflook en gember raspen en alles onderin de slowcooker leggen. De kippenpoten en marinade er op en ongeveer 3.5-4 uur op low verwarmen.
Leg de kip in een ovenschaal. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte, smeer de kip in met de saus. Zet de ovenschaal een paar minuten onder een hete grill voor een krokant korstje.
Of bak de kippenpoten in de oven, ongeveer 45 minuten bij 200C.
Lekker met Surinaamse nasi, ei en zoetzure komkommer
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot de ui en knoflook op de Sauté stand aanbakken in een beetje olie, dan de gember en rode peper toevoegen. Druk op Cancel om het bakproces te stoppen. Voeg de kip en de marinade toe.
Vergrendel de pan en sluit het ventiel, stel de IP in op Poultry, 12 minuten HP. Laat na afloop van het programma de druk gedurende 5 minuten langzaam teruglopen (NPR), daarna de rest van de druk eraf halen (QR).
Leg de kip in een ovenschaal. Laat de saus op de Sauté stand inkoken tot de gewenste dikte, smeer de kip in met de saus. Zet de ovenschaal een paar minuten onder een hete grill voor een krokant korstje.
Reactie schrijven