INGREDIËNTEN
750 gram rundvlees
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote rode puntpaprika, in reepjes
3 tomaten, in blokjes
2 rode pepers
2 chipotle pepers of jalapeno pepers, fijn gehakt
1 blikje tomatenpuree
2 el paprikapoeder
1 el gedroogde oregano
2 tl cacaopoeder
2 tl komijn
2 tl koriander
1 tl chilipeper
1/2 tl piment
1/2 tl venkelzaad
Blikje mais
Blikje zwarte bonen
Kopje bouillon
Citroensap, zout en peper naar smaak
Bosje koriander, peterselie en bosuitjes
BEREIDING
Een mengsel maken van de specerijen en daarmee de riblap insmeren, even in laten trekken en dan in een beetje olie aanbraden. De uien, knoflook en tomatenpuree even mee laten
bakken. Daarna de overige ingrediënten toevoegen en 3 uur op laag vuur laten stoven of 8 uur op low in de slowcooker.
Vlees uit te pan halen en uit elkaar trekken. Terug in de pan doen en nog wat extra gehakte koriander, peterselie en bosuitjes toevoegen. Op smaak brengen met wat citroensap en eventueel wat zout en peper.
Reactie schrijven
Conny (maandag, 20 juni 2016 15:43)
Het was verrukkelijk!
Jose (maandag, 12 februari 2018 22:52)
Wat een leuke site heb je, ik ga zeker het een en ander uitproberen. Deze gaat boven aan het lijstje. Dankjewel!
Ingrid (vrijdag, 17 augustus 2018 18:22)
Wat een heerlijke stoofpot, bedankt voor het recept!