INGREDIËNTEN
1 bloemkool
100 gram pancetta
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
Bosje basilicum
1/2 bosje verse oregano of 1 tl gedroogde oregano
1/2 theelepel chilipeper
Geraspte Parmezaanse kaas
Bol buffel mozzarella
3 eetlepels paneermeel
Zout en peper naar smaak
BEREIDING
Oven voorverwarmen op 200C.
De bloemkool in kleine roosjes verdelen. De olie met de knoflook, oregano, de helft van de basilicum, chilipeper en wat zout en peper in de blender doen en mixen tot de kruiden fijn gemalen zijn. De bloemkool in een ovenschaal leggen en insmeren met de kruidenolie, 20-30 minuten bakken in de oven bij 200C tot de bloemkool een beetje zacht begint te worden.
Ondertussen de Parmezaanse kaas raspen en mengen met het paneermeel, en de cherrytomaten in partjes snijden.
De schaal uit de oven halen en de mozzarella, tomaatjes en plakjes pancetta over de bloemkool verdelen. Het geheel bestrooien met het kaasmengsel en nog zo'n 15 minuten in de oven bakken tot er een mooi bruin korstje ontstaat.
Reactie schrijven