INGREDIËNTEN
500 gram snijbonen, in ruitjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 schijfje laos
1 djeroek poeroet
1 daun salaam
1 rode peper of 2 theelepels sambal
1 theelepel trassi
1 theelepel asem
1 eetlepel tomatenpuree
1 kopje bouillon
50 gram santen (blok)
Citroensap, sambal en gula djawa naar smaak
BEREIDING
Maak een boemboe van de uien, knoflook, peper, trassi, tomatenpuree en asem. De boemboe een paar minuten zachtjes bakken in wat olie.
Voeg de bouillon toe, even goed roeren en daarna de santen oplossen in de vloeistof. Voeg de boontjes, laos, djeroek en salaam toe en laat op laag vuur gaar stoven.
Eventueel op smaak brengen met sambal, gula djawa en citroensap.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker ongeveer 4 uur op low verwarmen tot de boontjes gaar zijn. Daarna op dezelfde manier afwerken.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot eerst de boemboe aanbakken op de Sauté stand. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de santen.
Vergrendel de pan en het ventiel sluiten. Stel de IP in op High Pressure voor 2 minuten.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk snel teruglopen (QR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Zet de IP op de Sauté stand en voeg de santen toe, werk daarna op dezelfde manier af.
Reactie schrijven