INGREDIËNTEN
Vis:
2 kabeljauwfilets
1 pakje (mais) tortilla's
Olie
2 theelepels (gerookt) paprikapoeder
1 1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chipotle peper
1/2 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel bruine suiker
Salsa:
1 avocado
100 gram cherrytomaten
1 ui
1/2 bosje koriander (of peterselie)
1/2 teentje knoflook
Sap van 1/2 limoen
Avocado/Chipotle saus:
1 avocado
4 eetlepels Griekse yoghurt
1/2 bosje koriander (of peterselie)
1/2 tl chipotle peper
Sap van 1/2 limoen
Zout en peper naar smaak
BEREIDING
Vis:
Alle specerijen, zout en suiker mengen en daarmee de vis bestrooien. De vis bakken in een paar eetlepels olie.
Salsa:
De ui fijn snipperen en de knoflook raspen. De tomaten en avocado in kleine blokjes snijden en de koriander fijn hakken. Alles in een kom doen en besprenkelen met het limoensap.
Avocado/Chipotle saus:
De avocado prakken en mengen met de yoghurt, op smaak brengen met de chipotle peper, zout, peper en limoensap. De koriander fijn hakken en door het avocado mengsel mengen.
Taco's:
De tortilla's kort bakken in een droge koekenpan, ongeveer 30 seconden per kant. De tortilla's besmeren met de Avocado/Chipotle saus en een paar eetlepels salsa. De vis in vlokken verdelen en op de salsa leggen. Nog wat extra saus en salsa toevoegen, daarna de tortilla's oprollen/dubbel vouwen.
Reactie schrijven