INGREDIËNTEN
Gehaktballen:
500 gram lamsgehakt
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
3 cm gember, geraspt
1 eetlepel koriander
2 theelepels komijn
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel chilipoeder
3 eetlepels gehakte koriander (of peterselie)
1 ei
(Eventueel paneermeel of maizena)
Saus:
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geraspt
4 cm gember, geraspt
2 eetlepels tomatenpuree
1/2 blik kokosmelk
1/2 kopje water
2 theelepels koriander
1 theelepel komijn
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel kaneel
8 gedroogde curry blaadjes
Garnering:
Handje cherrytomaten, in partjes
Handje gehakte koriander (of peterselie)
Handje diepvries doperwten
300 gram verse spinazie
Witte rijst of naan
BEREIDING
Gehaktballen:
De ui, knoflook en specerijen even kort aanbakken in een beetje olie. Daarna af laten koelen en samen met het ei en de koriander door het gehakt mengen. Als het mengsel te nat is een paar eetlepels paneermeel toevoegen of een eetlepel maizena.
Balletjes draaien van het gehakt ter grootte van een golfbal. Rondom bakken tot ze bruin zijn en daarna uit de pan halen.
Saus:
Ui en knoflook kort aanbakken, daarna de tomatenpuree en specerijen toevoegen en nog een minuutje bakken. Vervolgens de kokosmelk en het water toevoegen en alles goed mengen.
Curry:
De balletjes in de saus leggen en op laag vuur een uurtje laten stoven ( of 3 uur in de slowcooker).
Als de balletjes bijna klaar zijn de spinazie, doperwten, tomaten en koriander toevoegen en nog een kwartiertje laten stoven.
Serveren met witte rijst of naan.
Reactie schrijven