INGREDIËNTEN
Soep:
500 gram gezeefde tomaten/passata
750 ml kippenbouillon
2 kippenpoten
2 uien gesnipperd
1 rode peper, fijn gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
3 cm gember, geraspt
1 tl trassi
2 tl ketoembar
2 schijfjes laos
2 daun salaam
2 blaadjes djeroek poeroet
2 el palmsuiker
4 el gembersiroop
4 tomaten, in blokjes
1 prei, in ringetjes
1 wortel, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
Gembersiroop/palmsuiker/citroensap/sambal naar smaak
Garnering:
Rijst of noedels
Reepjes omelet
Spitskool/Chinese kool/witte kool
Taugé
Bosuitjes
Bakjes met sojasaus en sambal
BEREIDING
Boemboe maken van de uien, knoflook, gember, rode peper/sambal, trassi en ketoembar. De boemboe kort bakken in een beetje olie tot de geuren vrij komen, daarna de overige ingrediënten toevoegen.
Op laag vuur ongeveer een uur laten trekken (of 4-5 uur op low in de slowcooker).
Ondertussen de garnituren klaarmaken.
Schep de kip uit de pan, even af laten koelen en vervolgens het vlees van de botten plukken.
De soep eventueel nog wat op smaak brengen met gembersiroop, sambal, citroensap of palmsuiker.
De soep in kommen scheppen en garnituur naar keuze toevoegen.
Reactie schrijven
Ann (zondag, 20 november 2016 18:04)
Lijkt me lekker!!
S. Huisman (dinsdag, 06 december 2016 12:30)
Bedoel je niet Indonesische tomatensoep ipv Indische? De ingrediënten zijn nml voornamelijk Indonesisch. ;-)
Ingrid (vrijdag, 10 maart 2017 16:52)
Beste S.,
Welk land hoort dan volgens jou bij de benaming Indisch. Nadat Indië niet meer aan Nederland toebehoorde is de naam van het land veranderd in Indonesië, dus de benamingen Indisch en Indonesisch behoren toe aan hetzelfde land. Ik weet niet hoe oud je bent, maar hierbij een klein geschiedenislesje van school.