INGREDIËNTEN
Deeg:
250 gram bloem
4 gram gedroogde gist
1/2 theelepel zout
1 eetlepel olie
50 gram Turkse/Griekse yoghurt
125 ml water (lauw warm)
Gehaktmengsel:
250 gram lamsgehakt
1 ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook
1/2 puntpaprika, fijn gehakt
2 tomaten, fijn gesneden
Handje diepvries dowerwten
Handje platte peterselie, fijn gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel ajvar ( paprika/aubergine puree)
1/2 eetlepel tatlı biber salçası (rode peper puree)
Pul biber (rode pepervlokken), zout en peper naar smaak
Garnering:
Sla
Citroensap
Tomaten
Komkommer
Ui
Gehakte platte peterselie
Peyniri
BEREIDING
Deeg:
Meng de bloem met de gist en het zout, even mengen en dan de yoghurt en olie toevoegen. Net zoveel water toevoegen tot je een mooi soepel deeg krijgt, als net deeg te nat is nog wat extra bloem toevoegen. Ongeveer tien minuten kneden, daarna het deeg licht insmeren met wat olie en in een afgedekte kom 2 uur laten rijzen.
Gehaktmengsel:
Doe alle ingrediënten voor het gehaktmengsel in een kom en meng goed door elkaar, als het mengsel niet smeuïg genoeg is een beetje olie toevoegen of nog wat extra tomatenpuree.
Lahmacun:
Na het rijzen de lucht uit het deeg drukken en verdelen in 10 bolletjes (voor mini lahmacun) of 5 grote bollen. Rol het deeg (dun) uit op een met bloem bestrooid oppervlak.
Smeer een dunne laag van het gehaktmengsel op het uitgerolde deeg. Bak de lahmacun in een voorverwarmde pan (afgedekt met een deksel zodat het gehakt en de bovenkant gaar kan worden) op laag vuur in ongeveer 5 minuten gaar. De bodem moet lichtbruin gekleurd zijn en de randjes en het gehakt gaar.
Maak ondertussen de garnituur klaar.
Beleg de lahmacun met garnituur naar keuze.
Reactie schrijven
Boris (woensdag, 17 februari 2016 17:43)
Wat een geweldige website, de recepten zien er heerlijk uit!