INGREDIËNTEN
Stoofvlees:
500 gram rundvlees, in blokjes
500 gram flespompoen, in blokjes
1 winterwortel, in plakjes
2 uien , gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
10 gedroogde pruimen, in stukken
Sap van één sinaasappel
Kopje bouillon
1 el ras el hanout
1 el harissa
2 tl koriander poeder
1 kaneelstokje
2 el bloem
Zout en peper naar smaak
Handje fijngehakte platte peterselie
Salade:
Geraspte winterwortel
Sinaasappel
Olijven
Feta
Honing
Olijfolie
Zout, peper en komijn.
BEREIDING
Stoofvlees:
Het rundvlees bestrooien met de ras el hanout, koriander en bloem. De uien en knoflook aanbakken, zodra de uien zacht zijn de tomatenpuree toevoegen en even mee laten bakken. Daarna het vlees toevoegen en rondom aanbakken.
De pompoen, sinaasappelsap, kaneelstokje, harissa en bouillon toevoegen en op laag vuur ongeveer twee uur laten sudderen. Daarna de winterwortel en pruimen toevoegen en nog een uurtje laten stoven.
Eventueel op smaak brengen met wat zout en peper en de peterselie er net voor het serveren overheen strooien.
Bij bereiding in de slowcooker de bouillon achterwege laten en 6-8 uur laten stoven op low.
Salade:
De winterwortel raspen en in een kom doen. De schil van de sinaasappel snijden en de partjes tussen de vliesjes uit snijden, het sap opvangen.
Een dressing maken van het sinaasappelsap, een beetje olijfolie,honing, komijn, zout en peper. De dressing mengen met de geraspte wortel en minimaal een half uur laten marineren.
Daarna de sinaasappelpartjes er doorheen mengen samen met een handje olijven en stukjes feta.
Reactie schrijven
dheka.alpha@hotmail.com (vrijdag, 03 november 2023 13:32)
geen gewoon proberen