INGREDIËNTEN
Sloppy Joe:
500 gram lamsgehakt (of rund)
2 rode uien, gesnipperd
1 rode puntpaprika, in blokjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels ajvar (paprika/aubergine puree)
100 gram cherrytomaten, in partjes
150 gram diepvries doperwten
200 ml bouillon
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
2 takjes oregano
2 theelepels pul biber (of ander chilipeper naar smaak)
2 theelepels gemalen komijn
Citroensap, zout en peper naar smaak
Garnering:
Handje fijngehakte peterselie
Handje fijngehakte munt
Peyniri, verkruimeld (of feta)
BEREIDING
De uien samen met de knoflook aanbakken, als de uien zacht zijn de tomatenpuree en de ajvar een minuutje meebakken. Daarna het gehakt en de specerijen toevoegen en het gehakt rul bakken.
De paprika en bouillon toevoegen en ongeveer anderhalf uur op een zacht vuurtje laten stoven. Verwijder de takjes kruiden en het laurierblaadje.
Het laatste kwartier de doperwten en cherrytomaten erbij doen, eventueel zonder deksel op de pan zodat het teveel aan vocht kan verdampen.
Vlak voor het serveren de peterselie, munt en peyniri toevoegen en op smaak brengen met wat peper, zout en een beetje citroensap.
Lekker met Turks brood en salade.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker slechts de helft van de bouillon toevoegen en ongeveer 3 uur op low laten pruttelen.
Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.
Reactie schrijven
Joke de jong (maandag, 20 mei 2019 14:16)
Hoi ik heb de sloppy joe gemaakt,was erg lekker.
Maar ik heb een vraagje kun je de ajvar ook ergens anders nog voor gebruiken?
JayBee Kookt (dinsdag, 21 mei 2019 14:16)
Hoi Joke,
Je kunt ajvar bij heel veel verschillende dingen gebruiken, ik gebruik het zelf vaak als saus bij een stukje gegrild vlees of gehaktballen. Of ik smeer het als een soort hummus op brood, doe een paar schepjes als smaakmaker door de rijst of in de soep. Het is ook een prima vervanger van tomatenpuree in een recept.