INGREDIËNTEN
500 gram gemengde paddenstoelen (mengsel van oa eekhoorntjesbrood, cantharellen, enoki, leemhoedjes, shii-take, morieljes en oesterzwammen)
2 uien, gesnipperd
1 bosje bosuitjes, in ringetjes
2 teentjes knoflook, geperst
1,5 liter bouillon van gedroogde paddenstoelen, of een bouillonblokje
2 takjes tijm
2 takjes oregano
2 takjes lavas of selderij
Zout en vers gemalen peper naar smaak
Handje gehakte peterselie
BEREIDING
Eerst een bouillon trekken van de gedroogde paddenstoelen (25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood/shii-take), heet water op de paddenstoelen gieten en ongeveer een half uur laten trekken tot ze zacht zijn geworden. Het vocht zeven zodat eventueel aanwezig zand niet in de soep terecht komt.
De ui met de knoflook zachtjes bakken tot de ui zacht is en begint te kleuren. De verse en gedroogde paddenstoelen toevoegen, daarna de bouillon en kruiden. Ongeveer een uur zachtjes laten koken (of 3-4 uur in de slowcooker)
Daarna ongeveer de helft van de paddenstoelen uit de pan scheppen en pureren. Terug in de pan en weer even goed op laten warmen, eventueel op smaak brengen met wat zout en peper en de gehakte peterselie toevoegen.
Door het pureren van de paddenstoelen krijg je een mooie gebonden soep zonder dat je bindmiddelen of kookroom toe hoeft te voegen.
Reactie schrijven
Angela (zondag, 18 februari 2018 16:00)
Het was echt heel erg lekker, goede tip om een deel van de soep te pureren!