INGREDIËNTEN
Pulled Chicken:
6 kippendijen
2 eetlepels bruine suiker/gula djawa
2 tl cayennepeper
2 tl mosterdpoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl zwarte peper
BBQ saus:
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 el citroensap
2 el appelazijn
250 ml gezeefde tomaten
1 el mosterd
3 el bruine suiker/gula djawa
2 el honing/stroop
2 tl worchestersaus
1 tl cayennepeper
2 tl gerookt paprikapoeder
2 tl zoet paprikapoeder
Zout en vers gemalen peper naar smaak
BEREIDING
Pulled chicken:
De suiker mengen met de specerijen en hiermee de kippendijen insmeren. Enkele uren laten marineren.
De kip aanbakken in wat olie en daarna de BBQ saus toevoegen, op een zacht vuurtje ongeveer 2 uur laten stoven.
Zodra de kip gaar is deze met behulp van twee vorken uit elkaar trekken, daarna terug leggen in de saus en nog een half uur verder stoven zodat de smaken van de saus goed in de kip kunnen trekken. Eventueel zonder deksel op de pan zodat de saus kan indikken.
Bij bereiding in de slowcooker 3-4 uur laten stoven op low.
BBQ saus:
De ui en knoflook in een beetje olie bakken. Zodra de ui zacht is citroensap, azijn, mosterd, gezeefde tomaten, honing en bruine suiker toevoegen. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg daarna de worcestersaus, cayennepeper en paprikapoeder erbij. Breng de saus opnieuw aan de kook en zet daarna het vuur uit. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat extra citroensap. En af laten koelen voor gebruik.
Serveer de pulled chicken op een broodje met wat extra saus en koolsalade, of in wrap.
Reactie schrijven
Diane (zondag, 19 januari 2020 14:39)
Net deze saus gemaakt, maar zelfs op t kleinste pitje en op de laagste stand pruttelde het behoorlijk hard. Toen ik even tussendoor ging eten was het zelfs een klein beetje aangekoekt en heb ik het wat moeten aanlengen met water. Smaak is wel prima overigens, maar kan ik iets anders doen?