INGREDIËNTEN
500 gram kippendijen
2 uien
2 lente uitjes
2 schijfjes djahe
2 blaadjes djeroek poeroet
2 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 tl ketoembar
1 tl djinten
1 eetlepel tomatenpuree
2 tl sambal
1/2 kopje ketjap manis
1/2 kopje water
Scheutje azijn
1/2 el palmsuiker
4 el gemalen pinda's (of 1-2 el pindakaas)
BEREIDING
Snipper de uien, snijd de lombok fijn, rasp de djahe en pers de knoflook. Meng in de vijzel 1 teen knoflook, 1 ui, sambal, ketoembar en djinten. Maak een marinade van tomatenpuree, ketjap, azijn,
suiker en het kruidenmengsel. Doe hierin de kip en laat het geheel een uurtje staan.
Bak in een beetje olie de djahe, knoflook, lombok en de ui. Voeg de kip met de marinade toe en de djeroek poeroet en laat 2 uur stoven op een zacht vuurtje of 3-4 uur in de slowcooker. Voeg op het laatst de gemalen pinda's en lente-uitjes toe, proef en breng op smaak met wat peper en eventueel wat extra sambal en ketjap.
Lekker met boontjes en witte rijst.
Reactie schrijven
Marjolijn (zondag, 21 februari 2016 14:45)
De ajam zit in de slowcooker. De marinade rook al heerlijk. Nu een paar uur geduld hebben
Jay Bee (zondag, 21 februari 2016 16:54)
Eet smakelijk!
Jolanda (zondag, 03 april 2016 11:35)
De kip staat in de marinade.. Ik ben benieuwd :-)