INGREDIËNTEN
Osso Bucco:
1 kilo kalfsschenkels met veel vlees
3 eetlepels bloem
2 uien, in ringen
1 grote winterwortel, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in blokjes
2 teentjes knoflook
4 tomaten in blokjes of een blik tomatenblokjes
150 gram verse zilveruitjes/kleine sjalotjes
2 eetlepels tomatenpuree
Takjes tijm/oregano/selderij/lavas
2 laurierblaadjes
500 ml rode wijn
500 ml bouillon
Vers gemalen zwarte peper en zout
Olijfolie
Gremolata:
biologische citroen
bosje peterselie
2 teentjes knoflook
Ondertussen de gremolata bereiden:
De peterselie fijnhakken en mengen met de geperste knoflook en de geraspte schil van de citroen.
De schenkels met de saus in een schaal leggen en vlak voor het serveren bestrooien met de gremolata.
Bij bereiding in de slowcooker slechts 250ml wijn toevoegen en een bouillonblokje ipv de bouillon, ongeveer 8 uur op low in de cooker laten stoven.
Reactie schrijven