INGREDIËNTEN
Bifteki
500 gram gehakt (250 gram lam/250 gram rund)
1 ui (geraspt)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 ui
1 eetlepel maizena
2 theelepels harissa
1 theelepel komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde majoraan
1 theelepel gedroogde munt
Handje gehakte platte peterselie
Zout en Zwarte peper naar smaak
150 gr feta (verkruimeld)
Tomaten/paprika saus:
Puntpaprika (in kleine blokjes)
Ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 blik tomatenblokjes
1/2 eetlepel harissa
1 theelepel komijn
1 theelepel gedroogde oregano
Zout en peper naar smaak
Alle ingrediënten (behalve de feta) voor het gehakt in een kom doen en goed door elkaar mengen. Verdelen in ongeveer 10 porties en platdrukken, hierop een flinke theelepel feta leggen en het gehakt er omheen vouwen. Het gehakt even om en om aanbraden.
Voor de saus de ui en paprika even kort aanbakken, daarna de overige ingrediënten toevoegen en de bifteki in de saus leggen. Ongeveer een uur zachtjes laten sudderen tot het gehakt gaar is.
Bij bereiding in de slowcooker alle ingrediënten voor de saus onderin de pan leggen, daar bovenop de bifteki. Ongeveer 3 uur op low verwarmen.
Lekker met salade, platbrood en gekruide yoghurt of tzatziki.
Reactie schrijven