Bifteki met tomaten/paprika saus


Gevulde Bifteki met platbrood, salade, gekruide yoghurt en tomaten/paprikasaus.
Gevulde Bifteki met platbrood, salade, gekruide yoghurt en tomaten/paprikasaus.

INGREDIËNTEN

 

Bifteki

500 gram gehakt (250 gram lam/250 gram rund)

1 ui (geraspt)

2 teentjes knoflook (geperst)

1 ui

1 eetlepel maizena

2 theelepels harissa

1 theelepel komijnpoeder

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde majoraan

1 theelepel gedroogde munt

Handje gehakte platte peterselie

Zout en Zwarte peper naar smaak

150 gr feta (verkruimeld)

 

Tomaten/paprika saus:

Puntpaprika (in kleine blokjes)

Ui (gesnipperd)

2 teentjes knoflook (geperst)

1 blik tomatenblokjes

1/2 eetlepel harissa

1 theelepel komijn

1 theelepel gedroogde oregano

Zout en peper naar smaak 


BEREIDING

Alle ingrediënten (behalve de feta) voor het gehakt in een kom doen en goed door elkaar mengen. Verdelen in ongeveer 10 porties en platdrukken, hierop een flinke theelepel feta leggen en het gehakt er omheen vouwen. Het gehakt even om en om aanbraden.

 

Voor de saus de ui en paprika even kort aanbakken, daarna de overige ingrediënten toevoegen en de bifteki in de saus leggen. Ongeveer een uur zachtjes laten sudderen tot het gehakt gaar is.

 

Bij bereiding in de slowcooker alle ingrediënten voor de saus onderin de pan leggen, daar bovenop de bifteki. Ongeveer 3 uur op low verwarmen.

 

Lekker met salade, platbrood en gekruide yoghurt of tzatziki.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0