INGREDIËNTEN
Bouillon:
2 liter water
1 runderschenkel en wat botten
2 geroosterde uien
4 cm geroosterde gember
1 kaneelstokje
2 steranijs
2 kruidnagels
2 kardemom peulen
2 tl geroosterde korianderzaadjes
2 korianderwortels
1 wortel
Handje paddenstoelen
Op smaak brengen met sojasaus, vissaus, limoensap (+/- 2 el)
Eventueel een snufje zout, peper en 1 el palmsuiker.
Garnering:
Rijstnoedels
Bosuitjes
Bladgroente (paksoi, boksoi, spinazie)
Paddenstoelen
Taugé
Bief/kip reepjes
Chili peper
Partjes limoen/citroen
Mix van koriander/peterselie/Thaise basilicum fijngehakt
Eventueel schaaltjes met vissaus, sojasaus etc
BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en laat gedurende 4-6 uur op laag vuur trekken. Bij bereiding in de slow cooker 10-12 uur op low laten trekken.
Daarna de bouillon zeven en opnieuw aan de kook brengen.
Ondertussen de garnering klaarmaken en in bakjes doen. Soepkommen klaarzetten en garnering naar keuze in de kom doen, daarna de hete bouillon erbij gieten.
Reactie schrijven