Soto Ajam


    Soto Ajam met gebakken uien, rijst, spitskool en ei.
Soto Ajam met gebakken uien, rijst, spitskool en ei.

INGREDIËNTEN

 

Bouillon:

1 kip in stukken

3 schijfjes laos

1 schijfje kurkuma

2 tenen knoflook, fijn gehakt

2 sereh stengels, gekneusd

4 djeroek poeroet

4 daun salam

3 koriander wortels 

1 rawit

paar schijfjes wortel

 

Soto:

3 geroosterde kemirie noten

2 tenen knoflook, fijn gehakt

2 uien gesnipperd

3cm geraspte gember

1/2 theelepel kurkuma

1 theelepel trassie

1 theelepel asem

1 theelepel ketoembar

1 theelepel djinten

 

Garnering:

 Gekookte rijst of rijstnoedels, kip, hardgekookte eieren, gebakken uitjes, bosuitjes, geblancheerde groenten (bv tauge, witte kool, Chinese kool, boontjes, bosuitjes), schaaltje ketjap en sambal.

 

 


BEREIDING

 

Kip in de pan doen en net zoveel water toevoegen tot de kip onder water staat. Doe de rest van de ingrediënten voor de bouillon erbij en overnacht laten trekken op een zacht vuurtje of in de slowcooker op low. De bouillon zeven en het vlees van de kip plukken en dit apart houden.


Verhit de oven op 160 graden en rooster de kemirie noten 10 minuten.


Bak de ui, knoflook, gember en laos en paar minuten in de olie tot de ui glazig is. De kemirie noten fijn malen en samen met de kurkuma, koriander, komijn, asem en trassi toevoegen. Nog even bakken tot de geuren vrijkomen. Giet de bouillon erbij en laat het geheel nog 1-2 uurtjes pruttelen. 


Ondertussen de garnering klaarmaken en in bakjes doen. Zet de bouillon op tafel en alle bakjes zodat iedereen zijn eigen soto kan samenstellen.

 

 

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0