INGREDIËNTEN
Stoofpot:
6 kippendijen in grote stukken
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 tl kaneel
1 tl karwijzaad, gemalen
1 tl komijnzaad, gemalen
1 tl kardemom
1 tl kurkuma
1 tl zwarte peper
1 tl cayennepeper
150 ml water
10 gedroogde abrikozen, in vieren
10 gedroogde pruimen, in vieren
Eventueel zout naar smaak
Paar eetlepels olie
Garnering:
Gehakte platte peterselie
Handje geschaafde amandelen, kort geroosterd
BEREIDING
De olie in een ziplock zakje mengen met de kaneel, knoflook, karwijzaad, komijn, kardemom en peper. De kip erbij doen en een paar uur laten marineren.
De kip samen met de uien in een beetje olie kort aanbakken. De overige ingrediënten en het fruit mengen en over de kip verdelen.
Deksel op de pan en op een zacht vuurtje ongeveer een uurtje laten sudderen of 3-4 uur op low in de slowcooker.
Net voor het serveren de peterselie erdoor roeren en garneren met de amandelen. Lekker met couscous of bulgur.
Reactie schrijven
Yvonne (maandag, 24 april 2017 15:27)
het stoofpotje zit net in de slow cooker, ik heb een kilo kippendijfilet gebruikt en een half senseokopje water. (al heb je daar ook veel verschillende maten in) hoeveel water gebruik jij en 6 kippendijfilet , is dat een kilo? bij de Turkse slager zijn de kippendijfilet erg verschillend van maat
JayBee (maandag, 24 april 2017 19:31)
Hoi Yvonne, 6 kippendijen is een kleine kilo. Ongeveer vergelijkbaar dus met wat jij hebt gebruikt. De hoeveelheid water is ongeveer 150 ml. Ik hoop dat het gelukt is!